Recepty

Francúzsky bozk, alebo snehová pena?

Môžeme ju použiť na ozdobenie akéhokoľvek pečiva.

Potrebujeme:

  • 4 bielká z veľkých, alebo 5 bielkov z malých vajec
  • 1 šálka cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1/4 lyžičky kyseliny citrónovej

Misku s ingrediencami položíme na horúci vodný kúpeľ a s mixérom šľaháme 10 – 15 minút. Miešame kým sa hmota pekne neleskne, potom zložíme misku z vodného  kúpeľa a miešame ešte 3-4 minúty. Ak chceme farebnú penu, pridáme potravinárske farbivo.

Ilustračná foto Depositphotos.com

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Kde sa naše negatívne emócie ukladajú najčastejšie?

Každý prežíva svoje emócie inak. Niekto vie všetko negatívne vytesniť, iný sa bude donekonečna nimi…

1 hodinu pred

Tiramisu s drobným ovocím podľa môjho receptu

Hotové za 20 minút. Potrebujeme: 200 g čerstvých jahôd 100 g čučoriedok 100 g černíc…

6 hodín pred

Máte radi ostrokyslú polievku? Tak tu je recept podľa Karola Hrčku

Karol Hrčka je vychýrený kuchár. Pracoval v známych zahraničných reštauráciách a tak jeho recept na…

6 hodín pred

Ženy moje krásne! Nebojím sa veľkých vzorov aj na jeseň a nebojím sa ani svetlých farieb

Nehovorím, že som vždy oblečená na jednotku s hviezdičkou, ale veď viete... skúšam, testujem, a…

9 hodín pred

Segedínsky guláš podľa Jarky Zacher Pajpachovej uvarený dnes už o šiestej.

Najstaršia slovenská kamionistka je ranostaj. Už o štvrtej ráno začala variť. O piatej bola knedľa…

12 hodín pred

Len som požiadal svokru, aby bola s vnukom! A to je všetko! Nikdy nezabudnem na to, ako mi odpovedala.

Muži si často myslia, že svokry sú voči ním zaujaté. Ale mám kolegu, ktorý o…

1 deň pred