Aktuálne

Expresná exotická chuť Ázie za 15 minút podľa MUDr. Slavomíra Šucha

Ázijské wok stir-fry s prevažne domácimi surovinami
Tento jednoduchý a rýchly wok recept prináša dokonalú rovnováhu chrumkavej zeleniny, jemného korenia a sviežich byliniek, pričom využíva ľahko dostupné suroviny. Pripravené do 15 minút!
Ingrediencie (2 porcie):
• 1 šálka varenej ryže (najlepšie vychladenej)
• 1 tenká mrkva (nakrájaná na prúžky)
• ½ červenej cibule (na tenké pásiky)
• ½ šálky cukrového hrášku
• ½ šálky čínskej kapusty alebo obyčajnej kapusty (nakrájanej na pásiky)
• ½ šálky bambusových výhonkov (môžu byť sterilizované)
• ½ šálky rukoly alebo koriandra
• 1 ČL zázvoru (nastrúhaného)
• 1 strúčik cesnaku (nasekaného)
• 2 PL sójovej omáčky
• 1 PL sladkej čili omáčky (voliteľné)
• 1 ČL sezamového oleja (alebo olivového oleja)
• 1 ČL limetkovej šťavy (voliteľné)
• ½ ČL kari korenia alebo kurkumy
• ½ ČL mletého koriandra alebo rímskej rasce
Postup:
1. Priprav zeleninu: Nakrájaj všetky suroviny na tenké pásiky, aby sa rýchlo orestovali.
2. Rozpáľ wok: Na vysokom ohni rozohrej sezamový olej, pridaj cesnak a zázvor, a restuj pár sekúnd.
3. Orestuj zeleninu: Postupne pridávaj mrkvu, kapustu, cukrový hrášok a bambusové výhonky. Restuj 2-3 minúty, aby zostali chrumkavé.
4. Pridaj ryžu a dochuť: Vsyp uvarenú ryžu, premiešaj a zalej sójovou omáčkou, kari korením a čili omáčkou.
5. Final touch: Tesne pred dokončením pridaj rukolu alebo koriander a premiešaj. Odstav z ohňa a pokvapkaj limetkovou šťavou.
6. Podávaj horúce: Najlepšie s paličkami pre autentický zážitok.
Prečo tento recept?
 Expresná príprava – hotové do 15 minút
 Čerstvé suroviny – jednoduché a dostupné
 Exotická ázijská chuť – bez nutnosti špeciálnych ingrediencií
 Flexibilita – môžeš pridať kuracie mäso, tofu alebo krevety
 Tip: Ak máš rád intenzívnejšiu chuť, môžeš pridať trochu rybacej omáčky alebo opečené kešu orechy.
 Tento wok stir-fry je skvelou voľbou na rýchlu, zdravú a lahodnú večeru s ázijským nádychom!

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Za 9 mesiacov som schudla 33 kg, hovorí Elena Furdová (69). Ako?

Už som zavadzala sama sebe. Nebola som schopná nič poriadne urobiť a to nehovorím o…

1 hodinu pred

O vnúčatá sa bojím viac, ako ich rodičia, hovorí traumatológ Jozef Kubašovský

Úrazový chirurg, dlhoročný športový lekár a autor mnohých odborných publikácií MUDr. Jozef Kubašovský lieči a…

1 hodinu pred

Človek musí robiť dôležité životné rozhodnutia vtedy, keď ešte nemôže a nevie posúdiť, či sú správne!

Začnem základnou školou. Po jej skončení, sa každý musí rozhodnúť, ako ďalej. Tí, ktorí krásne…

1 hodinu pred

Kto je táto štýlová žena (70), alebo ako sa oblieka Parížanka, ktorá sa nebojí staroby?

Keďže sa vám  Linda V Wright veľmi páčila, navštívili sme jej instagram a dozvedeli sme…

18 hodín pred

Prosím si 10 dkg vlašského a na to 5 dkg feferónového. Ako sa robí ten feferónový šalát?

Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…

1 deň pred

Nechtík lekársky, bylinka cenená zlatom

Prírodné liečiteľstvo je staré ako ľudstvo samotné. Hľadanie pomoci v sile rastlín pochádza z ďalekej…

1 deň pred