Vyskúšajte tekvicový džem s orechami, alebo hruškové pyré s vanilkou

Tekvicový džem s orechami  Doba prípravy: asi 40 minút Vystačí na: asi 5 pohárov à 200 ml Prísady:  1 kg tekvice Hokkaido (nelúpanej, očistenej a nakrájanej na malé kúsky 200 ml vody 100 g vlašských orechov 1 PL orechového oleja 1 chemicky neošetrená limetka 1 balíček Gelfixu Extra 2:1 Dr. Oetker 500 g cukru Príprava:  Na prípravu džemu vložíme do väčšieho hrnca tekvicu, zalejeme vodou a asi 20 minút ju povaríme do mäkka. Tekvicu necháme vychladnúť a potom ju rozmixujeme tyčovým mixérom. Orechy orestujeme na suchej panvici, necháme ich vychladnúť. Potom…

Zobraziť článok