Navigácia
Domáce musli tyčinky. Keď okoštujete, už nikdy ich v supermarkete nebudete kupovať! Ako to robím ja Najčítanejšie 

Domáce musli tyčinky. Keď okoštujete, už nikdy ich v supermarkete nebudete kupovať!

Potrebujeme: 100 g slnečnicových semienok 100 g tekvicových semienok 100 g sezamových semienok 100 g ovsených vločiek 100 g hrozienok 125 g masla 3 lyžice hnedého cukru 3 lyžice medu Postup: Semienka a vločky vysypeme na plech a dobre premiešame. Teplovzdušnú rúru predhrejeme na 180 stupňov a semienka pečieme cca 30 minút. Medzitým v kastróliku rozpustíme maslo, potom pridáme cukor a miešame minimálne 10 minút, aby cukor skaramelizoval. Nakoniec pridáme med. Upečené semienka presypeme do misy, zalejeme zmesou z masla, cukru a medu, dobre premiešame a vysypeme naspäť na plech,…

Zobraziť článok
Vynikajúce domáce džemy, aké nikde nekúpite Najčítanejšie Recepty 

Vynikajúce domáce džemy, aké nikde nekúpite

Marhuľovo-nektárinkový džem so sektom Vystačí na: asi 5 pohárov à 350 ml Doba prípravy: asi 30 minút Prísady: 600 g marhúľ (očistených a vykôstkovaných) 600 g nektáriniek (očistených a vykôstkovaných) 200 ml sektu 1 balenie Želírovacieho cukru Super 3 : 1 Dr.Oetker Príprava: 1. Na prípravu džemu marhule a nektárinky čiastočne rozmixujeme vo veľkom hrnci pomocou ponorného mixéra. Pridáme sekt a želírovací cukor. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút. 2. Na tanierik kvapneme 1–2 KL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame ešte…

Zobraziť článok