Aktuálne Recepty 

Domáca tlačenka podľa Karola Hrčku

Táto tlačenka má tú výhodu, že presne viete, čo jete. Že ak dáte kvalitné suroviny, správne dochutíte, výsledkom bude nadšená celá rodina.

 

Potrebujeme:

  • 1 zadné bravčové koleno
  • 3 ks bravčové nožičky
  • 2 ks bravčový jazyk
  • 1/2 kg bravčovej kože
  • 1/2 lyžičky soli do vývaru
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • 2 a pol lyžičky mletej papriky
  • 1 a pol lyžičky majoránky
  • čierne korenie
  • soľ na dochutenie
  • 2 vrecká na tlačenku

Postup:

Koleno, paprčky, jazyk a kožu umyjeme, zalejeme vodou, pridáme soľ a dáme variť. Keď je všetko mäkké, precedíme a z vývaru lyžičkou zberáme tuk na povrchu, aby tlačenka nebola mastná.  Do vývaru pridáme roztlačený cesnak, mletú papriku, majoránku (rozdrviť v dlani), podľa chuti čierne korenie a soľ. Mäso oberieme a nakrájame spolu s kožou. Vložíme do nálevu, premiešame a plníme do pripravených vrecúšok na tlačenku. Dáme vychladiť do chladničky. Asi po hodine otáčame kvôli peknej rovnomernej mozaike. Ak nezoženiete vrecká na tlačenku, zmes môžete vyliať na pelch a nechať stuhnúť. Bude chutiť rovnako dobre!

Text a foto Karol Hrčka

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články