liver dumpling soup made of beef liver, bread, eggs, and parsley cooked in beef broth close up in a dish on the table. horizontal
Robili sa najmä vtedy, keď sa zabíjalo, bolo dosť kvalitnej bravčovej pečienky.
Potrebujeme:
Postup:
Pečienku očistíme od blán a pomelieme na jemno na mäsovom mlynčeku. Pridáme vajíčko, soľ, korenie, majoránku, olej, všetko premiešame a postupne pridávame na zahustenie domácu strúhanku. Zmes musí byť hustejšia, aby sa halušky dobre tvarovali. My sme hádzali do polievky, ktorú sme odobrali do menšieho hrnca halušky, asi ako keď sa robia bryndzové, ale niekto má rád väčšie, ktoré sa tvarujú dvomi lyžičkami. Vo vriacej polievke sú uvarené za 3 minúty. Nevaríme vo všetkej polievke, aby sme si ju nezamútili.
Text Libuša Sabová
Foto Depositphotos.com
Narodila som sa na Slovensku v Trenčíne v česko-slovenskom manželstve. Mamička pochádzala z Českých Budějovíc…
Zvyknete sa pýtať, prečo sa vám v živote opakujú tie isté veci ako niektorým príbuzným…
Vstúpte do sveta, kde sa liečivá sila prírody skrýva vysoko nad zemou – v kvetoch,…
To by bola poriadna spoločenská revolúcia! Ak by ľudia zrazu prestali klamať, niektoré oblasti by…
„Pred mesiacom som sa vrátila z liečenia na psychiatrii,“ začala svoje rozprávanie Anna zo stredného Slovenska.…
Pred rokom 1989 nebol u nás ani zďaleka taký široký sortiment potravín ako dnes. Frfľali…
Leave a Comment