Robili sa najmä vtedy, keď sa zabíjalo, bolo dosť kvalitnej bravčovej pečienky.
Potrebujeme:
Postup:
Pečienku očistíme od blán a pomelieme na jemno na mäsovom mlynčeku. Pridáme vajíčko, soľ, korenie, majoránku, olej, všetko premiešame a postupne pridávame na zahustenie domácu strúhanku. Zmes musí byť hustejšia, aby sa halušky dobre tvarovali. My sme hádzali do polievky, ktorú sme odobrali do menšieho hrnca halušky, asi ako keď sa robia bryndzové, ale niekto má rád väčšie, ktoré sa tvarujú dvomi lyžičkami. Vo vriacej polievke sú uvarené za 3 minúty. Nevaríme vo všetkej polievke, aby sme si ju nezamútili.
Text Libuša Sabová
Foto Depositphotos.com
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…
Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…
Keď sme boli mladší, boli sme šťastnejší. Napadne vás niekedy táto veta? Ak áno, je…
Leave a Comment