Aktuálne Recepty 

Dobrý vývar vie asi väčšina z nás uvariť, ale pečeňové halušky, na to musí byť skúsenosť, alebo dobrý recept. Tu je od mojej svokry.

Robili sa najmä vtedy, keď sa zabíjalo, bolo dosť kvalitnej bravčovej pečienky.

Potrebujeme:

  • 1/4 kg bravčovej pečienky
  • 1 vajíčko
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ podľa chuti
  • čierne korenie
  • 1 menšia lyžička majoránky
  • domáca strúhanka na zahustenie
  • 100 ml oleja

Postup:

Pečienku očistíme od blán a pomelieme na jemno na mäsovom mlynčeku. Pridáme vajíčko, soľ, korenie, majoránku, olej, všetko premiešame a postupne pridávame na zahustenie domácu strúhanku. Zmes musí byť hustejšia, aby sa halušky dobre tvarovali. My sme hádzali do polievky, ktorú sme odobrali do menšieho hrnca halušky, asi ako keď sa robia bryndzové, ale  niekto má rád väčšie, ktoré sa tvarujú dvomi lyžičkami. Vo vriacej polievke sú uvarené za 3 minúty. Nevaríme vo všetkej polievke, aby sme si ju nezamútili.

Text Libuša Sabová

Foto Depositphotos.com

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články