Dobrý vývar vie asi väčšina z nás uvariť, ale pečeňové halušky, na to musí byť skúsenosť, alebo dobrý recept. Tu je od mojej svokry.
Robili sa najmä vtedy, keď sa zabíjalo, bolo dosť kvalitnej bravčovej pečienky.
Potrebujeme:
- 1/4 kg bravčovej pečienky
- 1 vajíčko
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ podľa chuti
- čierne korenie
- 1 menšia lyžička majoránky
- domáca strúhanka na zahustenie
- 100 ml oleja
Postup:
Pečienku očistíme od blán a pomelieme na jemno na mäsovom mlynčeku. Pridáme vajíčko, soľ, korenie, majoránku, olej, všetko premiešame a postupne pridávame na zahustenie domácu strúhanku. Zmes musí byť hustejšia, aby sa halušky dobre tvarovali. My sme hádzali do polievky, ktorú sme odobrali do menšieho hrnca halušky, asi ako keď sa robia bryndzové, ale niekto má rád väčšie, ktoré sa tvarujú dvomi lyžičkami. Vo vriacej polievke sú uvarené za 3 minúty. Nevaríme vo všetkej polievke, aby sme si ju nezamútili.
Text Libuša Sabová
Foto Depositphotos.com