Aktuálne

Dnes zase granadír. Také obyčajné jedlo a koľko radosti!

Nesmiem ho variť, keď je doma dcéra. Povie, že také hlúpe jedlo ona jesť nebude. Jedlo bez  hodnoty, len na priberanie. „Ale keď k nemu pripravím kopu kvalitného šalátu, tak hodnotu bude mať, „odpovedám jej. No čo už, mladým ľuďom naše tradiční jedlá nič nehovoria. Radšej sushi, krevety a mnohí aj burger. My starší toto jedlo milujeme, hlavne keď sa urobí na dobrej masti z mangalice, s veľkou cibuľou, korením, rascou a samozrejme paprikou. Granadír znesie veľa soli a u nás musia byť ako cestovina kolienka. Tak to má rád môj manžel. Isto, najlepší by bol z domácich rezancov, ale na to nemám čas, čaká ma veľa roboty v záhrade.

Libuša Sabová

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Aká je Emília Vášáryová babka, alebo omama, ako ona hovorí?

Hovorí sa, že starí rodičia  prežívajú vzťah k vnúčatám oveľa intenzívnejšie, ako k vlastným deťom. Pociťujete to…

11 hodín pred

65 ročná Darina schudla raz v živote 20 kg, keď sa nešťastne zaľúbila

Darinu poznám veľa rokov. Už v tridsiatke vážila 130 kg, čo je pri výške 155…

14 hodín pred

Najradšej nosím rifle, tenisky a tričko a viete, že sa mi páčia aj takéto roztrhané?

Posledné roky môjho produktívneho života som pracovala v banke, kde sme mali predpísané oblečenie. Tmavomodré…

14 hodín pred

„Ananás je medzi darcami enzýmov jednotkou“ – píše sa vo veľkej knihe zdravej výživy. Prečo?

Počas zimných mesiacov nám prísun zdravých látok zabezpečuje aj tropické ovocie. Ananás je ideálnym ovocím…

14 hodín pred

Manžel ju nahovoril, aby si vzali deti do pestúnskej starostlivosti a potom ich opustil

Julie je úspešná filmová producentka. Nikdy jej nechýbali peniaze, ani muži. Ako je to dnes…

21 hodín pred

„Keby si videl stav chrupu u dnešných detí“ – sťažuje sa kolegyňa, stomatologička. „Z roka na rok je to horšie a horšie.“

Stav chrupu obyvateľstva sa od začiatku storočia neuveriteľne zhoršil. Kým na prelome storočí mali ľudia…

1 deň pred