Reklama

Aktuálne

Dnes som robila prvú dávku paprikovej pomazánky

Možno, že je známejšia pod názvom pikant. Hodí sa na chlieb s maslom, je to výborná príloha k mäsu, k syru, s volským okom, skrátka použite ju tam, kde vás to napadne. Dnes som urobila  jednu dávku z 2 kg paprík. Takže na toto množstvo papriky si rozdeľte ingrediencie na polovicu.

Potrebujeme:

  • 4 kg červenej papriky
  • 1 kg cibule
  • 1/2l octu
  • 1/2 l oleja
  • 30 dkg cukru
  • 2 lyžičky soli
  • 5 feferoniek

V starých receptoch sa píše, že to všetko treba pomlieť a dať variť, ale ja cibuľu a papriku nakrájam na menšie kúsky a jednoducho  rozmixujem ponorným mixérom, pridám ocot, olej, cukor a soľ a dám na 20 minút variť. Keďže máme radi naozaj pikantný pikant, dávam aj viac feferoniek. Rozdelím do pripravených umytých a suchých pohárov, zaviečkujem, obrátim hore dnom na 5 minút a pikant je hotový. Nezaváram ho, lebo cukor, ocot a soľ konzervujú.

Libuša Sabová

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

5 knižných noviniek, ktoré sa oplatí prečítať

Určite už viete, že čítanie kníh zlepšuje pamäť, schopnosť vyjadrovať sa, či koncentráciu, čo je…

2 hodiny pred

Prečítajte si niečo o Zlatej Zuzane a pridajte fotografiu vašej súpravy do komentárov

Priatelia, pripime si dnes na tiché výročie a jedinečný umelecko-priemyselný výkon. V lete tohto roku…

5 hodín pred

Viete, že baza odstraňuje z tela toxíny?

V priebehu mája a júna bohato zakvitne silne voňajúcimi žltobielymi kvetmi bazový krík, ktorého listy…

7 hodín pred

Pravda o polievkach. Vedeli ste to?

Neraz v zahraničí som mal chuť na polievku, ale ak som bol v krajinách bližšie…

11 hodín pred

Aj takto môžu šesťdesiatničky vyzerať. Ako sa vám to páči?

Jedno je isté, v tomto veku môžem stále cvičiť, behať,  držať diétu, ale moja postava…

21 hodín pred