Dobrá pizza poteší hlavne ak sú u vás deti na prázdninách. Recept je jednoduchý, ale časovo trošku náročný, výsledok však stojí za to!
Na cesto potrebujeme:
Postup:
Cesto dobre vypracujeme a vložíme do olejom vymastenej misky, ktorá sa dá uzavrieť. Môžeme použiť aj potravinovú fóliu. Najlepšie je cesto si urobiť večer a nechať do rána a teraz pozor, v chladničke. Ráno cesto vyberieme z chladničky, rozdelíme na 4 rovnaké časti a každú zvlášť dáme do chladničky. Na obed spracujeme, ale najskôr necháme rúru vyhriať na 250 stupňov. Ak máte kameň na pizzu, tak to je najlepšie, ale dobre poslúži aj plech. Papier na pečenie potrieme olejom a rukou začneme rozprestierať cesto do želaného tvaru a veľkosti. Cesto som natrela paradajkovou omáčkou, do ktorej ešte pridá cesnak, oregano. Každý podľa svojej chuti. A potom už to, čo si deti želajú: krevety, šunku…a samozrejme syr, najlepšie mozarellu a parmenzán. Keď je rúra a hlavne kameň dobre vyhriaty, vložíme pizzu a pečieme 10 minút.
Foto Depositphotos.com
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…
Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…
Leave a Comment