Je to pôvodne francúzsky recept z troch vrstiev lístkového cesta a troch vrstiev krému. S drobným ovocím je obľúbený po celom svete. Volá sa mille – feuilles.
Potrebujeme:
Príprava:
Rúru predhrejte na 200 stupňov. Rozvaľkajte lístkové cesto asi na hrúbku 5 mm, rozkrájajte ho na 6 štvorcov o veľkosti 12 x 12 cm, alebo na 9 obdĺžnikov veľkosti 12 x 8 cm. Rozložte na plech s papierom na pečenie. Pečte asi 15 minút, kým cesto nebude zlaté. Nechajte vychladnúť. Šľahačkovú smotanu vyšľahajte. Créme fraiche zmiešajte s 3 lyžicami cukru a zmiešajte so šľahačkou. Ak bude upečené cesto veľmi vysoké, môžete ho pozdĺžne prekrojiť na polovicu, aby ste získali dva tenké plátky. Na dezertný tanierik položte plátok cesta, potrite ho krémom, poklaďte drobné ovocie a zakryte ďalším plátkom. Postup zopakujte a vrch poprášte práškovým cukrom.
Foto Depositphotos.com
Pochádzam z Veľkého Krtíša a svetlo sveta som uzrela pred 62 rokmi, v roku, keď…
Keď som bol malý, tak mi mama kupovala na raňajky lupačky, alebo karlovarské rožky. Dnes…
Pohodlie nadovšetko je heslom aktuálnej letnej sezóny. Ženy nad 50 v lete oceňujú najmä ležérny…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Starý dobrý a už veru aj zabudnutý recept. Potrebujeme: 4 vajcia 1 lyžičku masti 2…
Stála som v rade pri pokladni vo veľkom záhradníctve. Predo mnou bol vysoký, prešedivený muž…
Leave a Comment