Aktuálne

Dezert nášho detstva – vtáčie mlieko

Všetci sme ho milovali, tento jednoduchý a pritom fantastický dezert.

Potrebujeme:

  • 2 l studeného mlieka
  • 6 vajec
  • štipku soli
  • 4 lyžice kryštálového cukru
  • 2 vanilkové cukry
  • 2 zlaté klasy
  • 1 lyžica masla

Postup:

Zlatý klas rozhabarkujeme v troche mlieka. Oddelíme bielká od žĺtkov. Zvyšné mlieko vylejeme ho hrnca a pridáme žĺtka a zlatý klas.

Za stáleho miešania varíme asi 10 minút. Odstavíme a pridáme maslo. Bielká vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh. Do hotového riedkeho pudingu pridávame po lyžiciach sneh z bielkov.

 

Otáčame, aby sa prevaril zo všetkých strán.

Text a foto Alica Tóthová Tokarčíková

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Kde sa naše negatívne emócie ukladajú najčastejšie?

Každý prežíva svoje emócie inak. Niekto vie všetko negatívne vytesniť, iný sa bude donekonečna nimi…

3 hodiny pred

Tiramisu s drobným ovocím podľa môjho receptu

Hotové za 20 minút. Potrebujeme: 200 g čerstvých jahôd 100 g čučoriedok 100 g černíc…

8 hodín pred

Máte radi ostrokyslú polievku? Tak tu je recept podľa Karola Hrčku

Karol Hrčka je vychýrený kuchár. Pracoval v známych zahraničných reštauráciách a tak jeho recept na…

8 hodín pred

Ženy moje krásne! Nebojím sa veľkých vzorov aj na jeseň a nebojím sa ani svetlých farieb

Nehovorím, že som vždy oblečená na jednotku s hviezdičkou, ale veď viete... skúšam, testujem, a…

12 hodín pred

Segedínsky guláš podľa Jarky Zacher Pajpachovej uvarený dnes už o šiestej.

Najstaršia slovenská kamionistka je ranostaj. Už o štvrtej ráno začala variť. O piatej bola knedľa…

14 hodín pred

Len som požiadal svokru, aby bola s vnukom! A to je všetko! Nikdy nezabudnem na to, ako mi odpovedala.

Muži si často myslia, že svokry sú voči ním zaujaté. Ale mám kolegu, ktorý o…

1 deň pred