Dezert nášho detstva – vtáčie mlieko
Všetci sme ho milovali, tento jednoduchý a pritom fantastický dezert.
Potrebujeme:
- 2 l studeného mlieka
- 6 vajec
- štipku soli
- 4 lyžice kryštálového cukru
- 2 vanilkové cukry
- 2 zlaté klasy
- 1 lyžica masla
Postup:
Zlatý klas rozhabarkujeme v troche mlieka. Oddelíme bielká od žĺtkov. Zvyšné mlieko vylejeme ho hrnca a pridáme žĺtka a zlatý klas.
Za stáleho miešania varíme asi 10 minút. Odstavíme a pridáme maslo. Bielká vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh. Do hotového riedkeho pudingu pridávame po lyžiciach sneh z bielkov.
Otáčame, aby sa prevaril zo všetkých strán.
Text a foto Alica Tóthová Tokarčíková