Dali by ste si tatársky biftek? Tu je recept špičkového kuchára Karola Hrčku
Potrebujeme:
- 250 g hovädzej sviečkovej
- 1/2 lyžičky červenej papriky
- 1/2 lyžičky rasce
- 1 lyžička horčice
- 1/2 lyžiče kečupu
- 1/2 lyžiče oleja
- 1 žĺtok
- 1 cibuľa nakrájane na jemno
- 3 – 4 kapari nakrájané na jemno
- worcesterská omáčka
- soľ
- čierne korenie
- olej na vyprážanie chleba
- 2 strúčiky cesnaku na potretie chleba
Postup:
Chlieb opražíme na masti, alebo oleji. Mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku (praví fajnšmekri naškriabu ostrým nožom), pridáme všetky suroviny, dobre premiešame. Topinky potrieme cesnakom a natrime pripraveným tatrákom.
Text a foto Karol Hrčka