Keďže väčšina záhradkárov má teraz dostatok cukety, ja som z dvoch väčších plodov urobila hustú, krémovú polievku. Cuketu som umyla, vykrojila stred so semienkami. Na oleji som usmažila stredne veľkú cibuľku a pridala som pokrájanú cuketu (cca 3 cm kúsky aj so šupkou). Pridala som toľko vody, aby cuketa bola zliata. Ďalej som osolila a okorenila čiernym korením. Keď bola cuketa mäkká, vypla som sporák a rozmixovala som cuketu spolu s jedným strúčikom cesnaku. Nakoniec som ešte pridala lyžicu stvrdnutého masla a ešte raz rozmixovala. Maslo polievku zahustilo a dodalo lahodnú chuť. Na záver som ešte nastrúhala muškátový oriešok. Krutony sú z opečeného chleba, ktorý som sama upiekla zo špaldovej celozrnnej múky. Výborné jedlo!
Text Libuša Sabová
Foto Depositphotos.com
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…
Leave a Comment