Čokoládový krém s mascarpone (pre 4 osoby)
S týmto dezertom sa rodine v nedeľu zavďačíte.
Potrebujeme:
- 140 g horkej, alebo mliečnej čokolády
- 140 ml šľahačkovej smotany
- 5 lyžíc likéru Baileys alebo podobného smotanového krému
- 250 g mascarpone
- na ozdobu čokoládové hobliny
Postup:
Čokoládu nalámte do misky, vložte do mikrovlnky a nechajte ju úplne rozpustiť. Na najvyššom výkone to trvá asi 2 minúty. Premiešajte a nechajte vychladnúť. Smotanu vyšľahajte do polotuha a pridajte do nej likér. Mascarpone ušľahajte do hladka a potom spojte so smotanou. Pridajte vychladnutú rozpustenú čokoládu (mala by mať rovnakú teplotu ako ostatné suroviny) a zľahka premiešajte, aby vzniklo mramorovanie. Rozdeľte do misiek alebo pohárikov s obsahom 150 ml, bohato posypte čokoládovými hoblinami a podávajte.
Foto Depositphotos.com