Naše telo má veľa práce, kým odstráni látky, ktoré škodia pečeni, srdcu, pľúcam, nervovému systému, pretože konzumujeme veľa hotových jedál, ktoré obsahujú cukor, soľ a aj rôzne prísady na zlepšenie chuti. Dôležité minerály, vitamíny a koenzymy sa nachádzajú hlavne v nespracovaných čerstvých potravinách. A to všetko blahodarne pôsobí nielen na vnútorné orgány, ale zdravé stravovanie pôsobí aj na pokožku, zabraňuje vzniku vrások. Preto vám ponúkame recept na zdravú čokoládovú tortu z avokáda. Avokádo je veľmi zdravé. Je bohaté na nenasýtené mastné kyseliny. Torte dodá krémovú konzistenciu. Naše torty budú bez cukru, tuku, vajec a múky.
Potrebujeme:
200 g pražených lieskových orieškov
250 g sušených fíg
2 lyžice kokosového oleja
300 g horkej čokoláda (najmenej 70% obsahu kakaa)
300 g kvalitnej bielej čokolády
5 – 6 kusov zrelého avokáda
1 limetka
Príprava:
Nahrubo rozmixujeme orechy, figy a kokosový olej. Dno tortovej formy vyložíme papierom. Pridáme orechovú zmes, rovnomerne rozotrieme a necháme zachladiť. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, avokádo rozmixujeme na piré spolu s limetkovou šťavou. Zmiešame čokoládu s avokádom, potrieme orechový základ a opäť necháme v chladničke vychladnúť. Použijeme buď bielu, alebo horkú čokoládu. Základ zostáva rovnaký.
Pre blond farbu som sa odhodlávala veľmi dlho. Viedlo ma k tomu zúfalstvo keď som…
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Leave a Comment