Reklama

Aktuálne

Čokoládová pena, dezert hotový za 5 minút

Jednoduchší dezert už ani nemôže byť. Je hotový za 5 minút. Samozrejme, že nerátam čas, keď bude musieť byť v chladničke aby stuhol.

Potrebujeme:

  • 2 žĺtka (bielká nevyhadzujte, odložte do mrazničky, hocikedy sa zídu)
  • 2 lyžice kryštálového cukru
  • 1 čokoládu 70%
  • 1 šľahačkovú smotanu (min.33%)

Postup:

Čokoládu rozpustíme nad parou. Zložíme z hrnca a nad tou parou našľaháme žĺtka s cukrom, kým nezhustnú. Čokoládu zmiešame šľahačom so žĺtkami a potom pomaly, za stáleho šľahania vlievame šľahačkovú smotanu. Odložíme do chladničky asi na dve hodiny a potom už môžeme podávať s drobným ovocím.

Ilustračná foto Depositphotos.com

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Ďalší zázrak na Gynekologicko-pôrodníckej klinike: Mamička s cystickou fibrózou porodila v Nemocnici AGEL Košice-Šaca už druhé bábätko

Cystická fibróza patrí k dedičným ochoreniam a prejavuje sa prevažne pľúcnym postihnutím. Svoje o tom vie aj mladá…

10 hodín pred

Taký obyčajný deň u manželov Medveckých

Každý je... z nejakého chovu. Naše sliepočky - z voľného a s výbehom a bežia…

11 hodín pred

„Cítite tu vôňu? Nádhera! Nie je to náhodou lipový kvet?“ – pýta sa pani pracujúca v záhradke svojho suseda. „Omyl. „Takto vonia agát.“

„Cítite tu vôňu? Nádhera! Nie je to náhodou lipový kvet?“ - pýta sa pani pracujúca…

12 hodín pred

Recept na zemiakový chlieb

Po rôznych iných pokusoch som sa opäť vrátila k osvedčenému spôsobu pečenia chleba. Ale pozor!…

1 deň pred

Všetko je len v hlave! Prečo sa stále zohýnam pred odstráneným satelitným tanierom?

Mali sme na dome satelitný tanier. Na fasáde, nešlo ho dať vyššie, bol vo výške…

1 deň pred