Aktuálne

Čo poviete na tatársky biftek? Dali by ste si? Tu je recept špičkového kuchára Karola Hrčku

Potrebujeme:

  • 250 g hovädzej sviečkovej
  • 1/2 lyžičky červenej papriky
  • 1/2 lyžičky rasce
  • 1 lyžička horčice
  • 1/2 lyžiče kečupu
  • 1/2 lyžiče oleja
  • 1 žĺtok
  • 1 cibuľa nakrájane na jemno
  • 3 – 4  kapari nakrájané na jemno
  • worcesterská omáčka
  • soľ
  • čierne korenie
  • olej na vyprážanie chleba
  • 2 strúčiky cesnaku na potretie chleba

Postup:

Chlieb opražíme na masti, alebo oleji. Mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku (praví fajnšmekri naškriabu ostrým nožom), pridáme všetky suroviny, dobre premiešame. Topinky potrieme cesnakom a natrime  pripraveným tatrákom.

Text a foto Karol Hrčka

 

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Ženy moje krásne! Nebojím sa veľkých vzorov aj na jeseň a nebojím sa ani svetlých farieb

Nehovorím, že som vždy oblečená na jednotku s hviezdičkou, ale veď viete... skúšam, testujem, a…

2 hodiny pred

Segedínsky guláš podľa Jarky Zacher Pajpachovej uvarený dnes už o šiestej.

Najstaršia slovenská kamionistka je ranostaj. Už o štvrtej ráno začala variť. O piatej bola knedľa…

4 hodiny pred

Len som požiadal svokru, aby bola s vnukom! A to je všetko! Nikdy nezabudnem na to, ako mi odpovedala.

Muži si často myslia, že svokry sú voči ním zaujaté. Ale mám kolegu, ktorý o…

16 hodín pred

Pani Alica má vo svojej zbierke 1368 vreckoviek. Mnohé sú veľmi vzácne.

Najvzácnejšie vreckovky mám s paličkovanou krajkou, predpokladaný rok 1890-1900. Sú jemne a veľmi vzácne. Mám…

16 hodín pred

Nostalgia za starým parfumom, na vôňu ktorého ste dodnes nezabudli?

Pamätáte, aká značka to bola? Ja viem celkom presne, bol to Bič može, podlhovastá fľaštička,…

16 hodín pred

Pochopila som, že mám právo užívať si každú sekundu života, hovorí pani Valéria

Pochopila som, že nemusím dokončiť všetku prácu za jeden deň. Že život plynie a absolútne…

1 deň pred