Je to naozaj veľmi rýchle. Ja mám lístkové cestu v mrazničke vždy a najradšej kupujem maslové, to je najchutnejšie. Potom už stačí len cesto vyvaľkať, alebo vybrať z obalu, nakrájať na želaný tvar a poukladať naň všetky dobroty, ktoré sa doma nájdu, alebo ktoré máte radi. My máme radi s rajčinami. Cesto potriem syrom zmiešaným s bylinkami (pažítkou a bazalkou), okraje potriem žĺtkom a šup do rúry predhriatej na 180 stupňov.
Výborné sú aj taštičky plnené syrom a šunkou, posypané mandľovými lupienkami, alebo ešte jednoduchšie párky, či špekačiky obalené v lístkovom ceste, posypané syrom a a zapečené.
Libuša Sabová
Foto Pixabay.com
Slovensko má po Rakúsku druhé najväčšie zásoby spodnej vody na svete. Japonský bádateľ Masumu Emoto…
Únava, vyčerpanosť a migrénu má mnoho ľudí takmer na dennom poriadku. Dôvod týchto ťažkostí môže…
„Ku nám, do dediny, prichádza raz v týždni pojazdná pekáreň“ - vytešuje sa obyvateľ malej…
Populárna bylinkárka Elena Fedorovna Zajceva (zomrela v roku 2016) poznala vyše tisíc bylín a ich…
Najväčší dojem u mnohých zanechala Meryl Streep vo filme Kramerová versus Kramer. Svoje filmové úlohy…
Ahojte priatelia! Pozrite sa na mňa. Volám sa Klára Silva. Prečo túto fotografiu zverejňujem? Chcem…
Leave a Comment