,,Je to recept môjho tata. Môžete aj bez vajíčka, ale potom treba dať viacej krupice. Je to tiež fajnovka,“hovorí Karol Hrčka.
Potrebujeme:
Postup :
Na masti opražíme do zlata jemne nakrájanú cibuľu, pridáme očistené nakrájané hríby.
Po opražení pridáme krupicu, zalejeme vodou a podusíme pod pokrievkou 5 – 10 minút.
Potom pridáme, trochu majoránky, korenie a soľ. Po vyparení vody pridáme vajcia, zamiešame, ale pozor, vajcia nie úplne opražiť, len tak zostáva chuť vláčna a voňavá na jazýčku.
No a prečo krupica?
To preto, lebo všetká chuť zostáva príjemne rozložená, jednoducho povedané ,,fajnová!“
Prajem Vám dobrú chuť !
Karol Hrčka
S akou ľahkosťou sa púšťajú starého, tradícií, osvedčených návodov ako žiť?! Ktoré už síce dávno…
Opäť som si listovala v maminej starej kuchárke Varíme chutno, zdravo a hospodárne z roku…
Dnes už druhé mrazivé ráno. Inovatka všade. Zalial som si kávu a vybehol von len…
Pre blond farbu som sa odhodlávala veľmi dlho. Viedlo ma k tomu zúfalstvo keď som…
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Leave a Comment