Nemusia byť len z lístkového cesta. Recept je na asi 20 kusov.
Potrebujeme:
Preosiatu múku vysypeme do misy, urobíme v nej jamku. Mlieko zmiešame s kvasnicami a vlejeme na múku, trošku zasypeme, prikryjeme utierkou a necháme 15 kysnúť. Potom pridáme ďalšie ingrediencie a všetko spolu dobre premiesime. Prikryjeme a opäť necháme vykysnúť. Keď cesto zdvojnásobí svoj objem, preložíme ho na pracovnú dosku, ešte raz premiesime a rozdelíme na 20 častí. Z každej urobíme cca 30 – 40 cm dlhú tenkú tyčinku a položíme na plech vyložený papierom. Opäť necháme chvíľu podkysnúť. Pred pečením potrieme žĺtkom rozmiešaným s mliekom, alebo so smotanou. Posypeme bylinkami, hrubou soľou, rascou… podľa vlastnej chuti. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 stupňov 10 – 15 minút, aby neboli veľmi tmavé. Tyčinky budú chrumkavé až keď vychladnú. Sú výborné k dobrému vínku.
Foto Deposiphotos.com
Na cesto potrebujeme: 2 vajíčka 500 g hladkej múky 200 g cukru 2 ks…
Potrebujeme: 4 väčšie zemiaky 1,5 hrnčeka polohrubej múky štipka soli 0,25 hrnčeka mletého maku (respektíve…
Ak ste sa rozhodli, že budete mať šedivé vlasy, tu je niekoľko rád, ako to…
Miluje variť, piecť a ešte o tom vydáva aj krásne knihy. Lucia Súkeníková už vydala úspešné kuchárky…
Milí priatelia! „V októbri alebo novembri nakladáme doma kyslú kapustu“ - vraví pani v dôchodkovom…
Na tyto narozeniny se dvěma osmičkami se těšila, neboť je bere jako symboly nekonečna a…
Leave a Comment