Pikantné, chrumkavé, skrátka vynikajúce.
Na pácovanie potrebujeme:
ďalej potrebujeme:
Kuracie krídelká pozdĺžne narežeme, všetky suroviny na pác zmiešame a kuracie krídelká do neho ponoríme najlepšie cez noc. Potom maslo zahrejeme na panvici, pridáme ďalšie suroviny a spojíme. Krídelká vyberieme z pácu, namáčame v pripravenej zmesi. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 30 minút. Podávame s opekanými zemiakmi, zeleninovým šalátom a rôznymi omáčkami.
Text a foto Karol Hrčka
Staré zažltnuté fotografie našich rodičov, starých rodičov a možno aj prarodičov. Niekoľko drobných predmetov, ktoré…
Čočina je prezývka odvodená od čokolády, ktorú pani Emília Bémová dostala keď mala 17 rokov.…
Tento zemiakový šalát ma naučila moja stará mama. Je vhodný aj pre deti, lebo namiesto…
Tieto dni predstavujú obdobie zvýšeného výskytu ochorení dýchacích ciest. Každý z nás má zaiste osvedčený…
Tak ako veľa starších ľudí, aj moja matka mala na poličkách v obývačke všeličo. Brúsené…
Dnes sme celá rodina sedeli pri obede a veľa sme sa rozprávali. Stará i mladá…
Leave a Comment