Chrumkavé kuracie krídelká podľa Karola Hrčku (fotorecept)
Pikantné, chrumkavé, skrátka vynikajúce.
Na pácovanie potrebujeme:
- 1 kg kuracích krídiel
- 1/2 lyžice horčice
- 1 lyžica sójovej omáčky
- 1/2 lyžice medu
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 1/2 lyžice zemiakového škrobu
- 1/2 lyžice kečupu
- 1 lyžička worčester
- 1 vajce
- 1/2 lyžice polohrubej múky
- 1 lyžica oleja
- soľ
ďalej potrebujeme:
- 100 g strúhanky
- 30 g sezamových semiačok
- 30 g ľanových semiačok
- 100 g vlažného masla
- trochu medu
- 1 lyžica čili
Kuracie krídelká pozdĺžne narežeme, všetky suroviny na pác zmiešame a kuracie krídelká do neho ponoríme najlepšie cez noc. Potom maslo zahrejeme na panvici, pridáme ďalšie suroviny a spojíme. Krídelká vyberieme z pácu, namáčame v pripravenej zmesi. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 30 minút. Podávame s opekanými zemiakmi, zeleninovým šalátom a rôznymi omáčkami.
Text a foto Karol Hrčka