Tento recept je zo starej zbierky receptov. Veľakrát vyskúšaný, overený.
Cesto:
Plnka:
Sneh:
Do múky rozmiešanej s práškom do pečiva pridáme maslo, štipku soli, vodu, žĺtky a vymiesime cesto. Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske a prenesieme na vymastený, múkou vysypaný plech. Cesto popicháme vidličkou, pridáme vykôstkované čerešne, ktoré posypeme práškovým cukrom. Koláč vložíme vyhriatej do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov. Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý rozotrieme na plnku krátko pred dopečením a necháme zapiecť.
Náš tip: Do vyšľahaného snehu môžeme pridať pomleté vlašské orechy. Koláč bude ešte chutnejší a zaujímavejší.
Libuša Sabová
Ilustračná foto: Depositphotos.com
Cystická fibróza patrí k dedičným ochoreniam a prejavuje sa prevažne pľúcnym postihnutím. Svoje o tom vie aj mladá…
Každý je... z nejakého chovu. Naše sliepočky - z voľného a s výbehom a bežia…
„Cítite tu vôňu? Nádhera! Nie je to náhodou lipový kvet?“ - pýta sa pani pracujúca…
Po rôznych iných pokusoch som sa opäť vrátila k osvedčenému spôsobu pečenia chleba. Ale pozor!…
Čas plynie, všetko sa mení a po päťdesiatke je čas rozlúčiť sa s predsudkami, ktoré…
Mali sme na dome satelitný tanier. Na fasáde, nešlo ho dať vyššie, bol vo výške…
Leave a Comment