Potrebujeme:
Na plnku:
Na potretie:
1 vajce, 1 žĺtok
Príprava:
Do múky pridáme roztopené, ale vychladnuté maslo, štipku soli, cukor a žĺtky. Vo vlažnom mlieku rozmiešame droždie, necháme chvíľu kysnúť a potom pridáme k múke. Cesto dobre vypracujeme, rozdelíme na dve polovice a prikryté necháme nakysnúť. Nakysnuté cestá bez pomúčenia vyvaľkáme približne na obdĺžniky a potrieme tvarohovou plnkou. Zľahka stočíme, dáme na plech, potrieme rozšľahaným vajcom so žĺtkom a necháme ešte trochu nakysnúť. Potom husto poprepichujeme špáradlom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov cca 40 minút.
Text a foto jarmila Zacher Pajpachová
Každý prežíva svoje emócie inak. Niekto vie všetko negatívne vytesniť, iný sa bude donekonečna nimi…
Hotové za 20 minút. Potrebujeme: 200 g čerstvých jahôd 100 g čučoriedok 100 g černíc…
Karol Hrčka je vychýrený kuchár. Pracoval v známych zahraničných reštauráciách a tak jeho recept na…
Nehovorím, že som vždy oblečená na jednotku s hviezdičkou, ale veď viete... skúšam, testujem, a…
Najstaršia slovenská kamionistka je ranostaj. Už o štvrtej ráno začala variť. O piatej bola knedľa…
Muži si často myslia, že svokry sú voči ním zaujaté. Ale mám kolegu, ktorý o…
Leave a Comment