Tieto uhorky sú mimoriadne chrumkavé a krehké. Určite vám nevydržia do jari, lebo rodina nebude chcieť jesť iné.
Potrebujeme:
Postup:
Uhorky zalejte studenou vodou a nechajte v nej 2 hodiny. Potom odrežte okraje a nakrájajte ich na 2 cm hrubé krúžky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kolieska, papriku očistime a pokrájame na pásiky. Cesnak pretlačíme. Do misky nalejte vodu, pridajte rastlinný olej, cukor, soľ, horčicové semienka a ocot. Dobre premiešajte. Teraz pridajte pretlačený cesnak a znovu premiešajte. Uhorky vyberte z vody do hrnca a premiešajte ich s nakrájaným kôprom, cibuľou a paprikou. Zalejte pripravenou zálievkou a nechajte odstáť dve hodiny. Potom položte na sporák a priveďte do varu. Varte najviac 5 minút. Ešte horúce rozdeľte do pripravených umytých a suchách pohárov a uzavrite viečkom. Otočte hore dnom, prikryte uterákom a nechajte vychladnúť. Skladujte na chladom mieste.
Dobrú chuť!
Foto Depositphotos com
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…
Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…
Leave a Comment