Teplý, alebo studený, so slaninkou, lososom, alebo vegetariánsky. Quiche ponúka nespočetné množstvo chutných variantov. Ako ho teda urobiť rýchlo, jednoducho a čo najchutnejšie?
Na cesto potrebujeme:
Plnka:
Postup:
Maslo nakrájame na menšie kúsky a zmiešame s múkou, soľou a vajíčkom. Vypracujeme hladké cesto. Ak je cesto hustejšie, môžeme pridať trošku studenej vody. Cesto odložíme najmenej na 30 minút do chladničky, potom sa pri vaľkaní nebude lepiť. Cesto vyvaľkáme na priemer asi 28 cm a premiestnime do formy na pečenie. Spodok vidličkou viackrát poprepichujeme. Pečieme cca 10 minút pri teplote 180 stupňov. Medzitým si pripravíme plnku. Zmiešame vajcia,mlieko, smotanu a potom pridáme syr, korenie a soľ. Ak chcete pridať do plnky aj iné suroviny (slaninu, zeleninu, alebo rybu) pridajte a opäť premiešajte. Masu vylejeme na predpečené cesto. Môžete ozdobiť paradajkami. Quiche pečieme ďalších 25 minút.
Foto Pixabay.com
Po celodennej pracovnej smene čaká chlapíka na stole voňavá polievka. „Dnes sa ti tá kuracia…
Neraz v zahraničí som mal chuť na polievku, ale ak som bol v krajinách bližšie…
Jedno je isté, v tomto veku môžem stále cvičiť, behať, držať diétu, ale moja postava…
Dnešní mladí ľudia ju možno ani nepoznajú, ale my starší sme ju v jarnom období…
Môj životný príbeh som už raz pre Superbabky napísala. Zhrniem len, že po 13. rokoch…
Môžeme ju použiť na ozdobenie akéhokoľvek pečiva. Potrebujeme: 4 bielká z veľkých, alebo 5 bielkov…
Leave a Comment