Teplý, alebo studený, so slaninkou, lososom, alebo vegetariánsky. Quiche ponúka nespočetné množstvo chutných variantov. Ako ho teda urobiť rýchlo, jednoducho a čo najchutnejšie?
Na cesto potrebujeme:
Plnka:
Postup:
Maslo nakrájame na menšie kúsky a zmiešame s múkou, soľou a vajíčkom. Vypracujeme hladké cesto. Ak je cesto hustejšie, môžeme pridať trošku studenej vody. Cesto odložíme najmenej na 30 minút do chladničky, potom sa pri vaľkaní nebude lepiť. Cesto vyvaľkáme na priemer asi 28 cm a premiestnime do formy na pečenie. Spodok vidličkou viackrát poprepichujeme. Pečieme cca 10 minút pri teplote 180 stupňov. Medzitým si pripravíme plnku. Zmiešame vajcia,mlieko, smotanu a potom pridáme syr, korenie a soľ. Ak chcete pridať do plnky aj iné suroviny (slaninu, zeleninu, alebo rybu) pridajte a opäť premiešajte. Masu vylejeme na predpečené cesto. Môžete ozdobiť paradajkami. Quiche pečieme ďalších 25 minút.
Foto Pixabay.com
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…
Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…
Leave a Comment