Teplý, alebo studený, so slaninkou, lososom, alebo vegetariánsky. Quiche ponúka nespočetné množstvo chutných variantov. Ako ho teda urobiť rýchlo, jednoducho a čo najchutnejšie?
Na cesto potrebujeme:
Plnka:
Postup:
Maslo nakrájame na menšie kúsky a zmiešame s múkou, soľou a vajíčkom. Vypracujeme hladké cesto. Ak je cesto hustejšie, môžeme pridať trošku studenej vody. Cesto odložíme najmenej na 30 minút do chladničky, potom sa pri vaľkaní nebude lepiť. Cesto vyvaľkáme na priemer asi 28 cm a premiestnime do formy na pečenie. Spodok vidličkou viackrát poprepichujeme. Pečieme cca 10 minút pri teplote 180 stupňov. Medzitým si pripravíme plnku. Na na panvici rozpustíme maslo, pridáme nakrájanú cibuľu, speníme a potom pridáme postrúhanú cukinu (ak je mladá, môžeme aj so šupkou). Spolu podusíme, posolíme, pokoreníme, necháme vychladnúť, potom zmiešame vajcia, mlieko, smotanu, pridáme syr, korenie a soľ a spojíme s cukinou. Ak chcete pridať do plnky aj iné suroviny (slaninu, zeleninu, alebo rybu) pridajte a opäť premiešajte. Masu vylejeme na predpečené cesto. Quiche pečieme ďalších 25 minút.
Ilustračná foto Depositphotos.com
Cystická fibróza patrí k dedičným ochoreniam a prejavuje sa prevažne pľúcnym postihnutím. Svoje o tom vie aj mladá…
Každý je... z nejakého chovu. Naše sliepočky - z voľného a s výbehom a bežia…
„Cítite tu vôňu? Nádhera! Nie je to náhodou lipový kvet?“ - pýta sa pani pracujúca…
Po rôznych iných pokusoch som sa opäť vrátila k osvedčenému spôsobu pečenia chleba. Ale pozor!…
Čas plynie, všetko sa mení a po päťdesiatke je čas rozlúčiť sa s predsudkami, ktoré…
Mali sme na dome satelitný tanier. Na fasáde, nešlo ho dať vyššie, bol vo výške…
Leave a Comment