Teplý, alebo studený, so slaninkou, lososom, alebo vegetariánsky. Quiche ponúka nespočetné množstvo chutných variantov. Ako ho teda urobiť rýchlo, jednoducho a čo najchutnejšie?
Na cesto potrebujeme:
Plnka:
Postup:
Maslo nakrájame na menšie kúsky a zmiešame s múkou, soľou a vajíčkom. Vypracujeme hladké cesto. Ak je cesto hustejšie, môžeme pridať trošku studenej vody. Cesto odložíme najmenej na 30 minút do chladničky, potom sa pri vaľkaní nebude lepiť. Cesto vyvaľkáme na priemer asi 28 cm a premiestnime do formy na pečenie. Spodok vidličkou viackrát poprepichujeme. Pečieme cca 10 minút pri teplote 180 stupňov. Medzitým si pripravíme plnku. Na na panvici rozpustíme maslo, pridáme nakrájanú cibuľu, speníme a potom pridáme postrúhanú cukinu (ak je mladá, môžeme aj so šupkou). Spolu podusíme, posolíme, pokoreníme, necháme vychladnúť, potom zmiešame vajcia, mlieko, smotanu, pridáme syr, korenie a soľ a spojíme s cukinou. Ak chcete pridať do plnky aj iné suroviny (slaninu, zeleninu, alebo rybu) pridajte a opäť premiešajte. Masu vylejeme na predpečené cesto. Quiche pečieme ďalších 25 minút.
Ilustračná foto Depositphotos.com
A bol vojak. K svadbe predsa patrí "opušťák.! Takí sme my boli "vychcaní."Bola to malá…
Do rána nám na horných Kysuciach napadlo vyše 30 cm snehu, spolu ho je temer…
Najstaršia detská lekárka na Slovensku a zároveň prvá detská lekárka na Spiši. MUDr. Mária Slugeňová.…
Prvá fotografia je z roku 1959, kedy som mala necelé 3 roky. Ja si z…
Odvtedy, ako si Blanka Matragi otvorila svoj ateliér a štúdio v Bejrúte uplynulo takmer 40…
Duby patria k najstarším v okrese Martin, sú manželia. Ako dobrí manželia... Ten jeden už…
Leave a Comment