Pesto z medvedieho cesnaku
Potrebujeme:
Medvedí cesnak natrháme na menšie kúsky a spolu s cesnakom vložíme do mažiara /alebo mixéra/, pridáme kurkumu roztlčieme na pastu. Zmes dáme do sklenenej nádoby zalejeme olejom a zasypeme soľou. Takto upravené pesto nám vydrží v chladničke aj pol roka kým sa neminie.
Využitie: pridávame do polievok na záver po vypnutí polievky, do nátierok a slaných koláčov a quiche-ov. Takto upravené pesto v kombinácii napríklad s bielou reďkovkou urýchľuje trávenie mäsitých jedál a znižuje hladinu cholesterolu. Medvedí cesnak obsahuje vitamíny skupiny B, vitamín C, selén, chlorofyl má antioxidačné, antibakteriálne, imunostimulačné účinky. Nasekaný ho môžete skladovať tiež v mrazničke v plastovej nádobe či vo vrecku.
Text a foto Silvia Horecká
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…
Leave a Comment