Táto pochúťka má už dlhú históriu a jej príprava je veľmi jednoduchá.
Potrebujeme:
Postup:
Mandle najskôr prevarte v horúcej vode. Vodu zlejte cez sito a mandle ošúpte. Ide to veľmi ľahko. Vysušte ich utierkou a potom ich na 20 minút vložte do mrazničky. Vyberte a rozmixujte na homogénnu hmotu. V hrnci nechajte zovrieť vodu a rozpustite v nej cukor. Varte tak dlho, kým sa zo sirupu nebude dať urobiť guľôčka (skúška: lyžičkou nalejte trošku hmoty do studenej vody, mali by sa v nej urobiť guľôčky). Pozor, aby ste ho neprevarili na karamel. Hotový sirup nalejte do mixéra k mandliam a postupne na viackrát premixujte do hladka. Preložte do misky, prilejte mandľovú arómu, premiešajte a marcipán je hotový. V chladničke vydrží asi mesiac. Môžete ho pridávať do vianočného pečiva podľa vlastnej fantázie. Nemci ho majú radi v tradičnej vianočnej štóle.
Marcipán si môžete dokonca pripraviť aj z arašidov a chuťovo to možno ani nerozlíšite.
Ilustračná foto Depositphotos.com
Hotové za 20 minút. Potrebujeme: 200 g čerstvých jahôd 100 g čučoriedok 100 g černíc…
Karol Hrčka je vychýrený kuchár. Pracoval v známych zahraničných reštauráciách a tak jeho recept na…
Nehovorím, že som vždy oblečená na jednotku s hviezdičkou, ale veď viete... skúšam, testujem, a…
Najstaršia slovenská kamionistka je ranostaj. Už o štvrtej ráno začala variť. O piatej bola knedľa…
Muži si často myslia, že svokry sú voči ním zaujaté. Ale mám kolegu, ktorý o…
Najvzácnejšie vreckovky mám s paličkovanou krajkou, predpokladaný rok 1890-1900. Sú jemne a veľmi vzácne. Mám…
Leave a Comment