Zuzana Fialová, to je živel. Pohotová, bezprostredná, milá a strašne rýchlo rozpráva. Neviem si predstaviť robiť s ňou rozhovor pred rokmi, keď ešte neexistovali diktafóny. To by mohli zachytiť naozaj len špičkové stenografky. Túto výraznú osobnosť väčšina z nás vníma cez jej filmové úlohy, či televízne vystúpenia, ale aká je v bežnom živote?
Baví vás ešte stále herecké povolanie?
Niekedy menej, veď to už to robím vyše 20 rokov rokov. Akákoľvek atraktivita povolania sa psychickou únavou, či stereotypom zotrie, ale teraz po prázdninách ma to určite potom zase bude baviť.
Ako relaxujete?
Keďže bývame pod lesom, každý deň idem s našim psom aspoň na hodinovú prechádzku. Je to dobrý liek proti depresii. Ja ho považujem za dementné dieťa, o ktoré sa treba starať. Venuje sa mu celá rodina. Neuveríte mi, ale aj on prežil depresiu.Podarilo sa mu totiž z našej veľkej záhrady ujsť a skončil v útulku, kde sme ho na druhý deň ráno objavili. Chvalabohu, že sme ho našli, ale táto jedna noc v útulku ho veľmi vydesila. Desať dni sme ho dostávali z depresie. Nechcel jesť, bol veľmi smutný, nereagoval na naše prihováranie, dokonca sme sa mu až vnucovali, ale nič to nebolo platné. Padli všetky naše predsavzatia, že bude jesť len granule. Vyvárali sme mu rôzne dobroty, ponúkali piškótky.
A varíte aj pre rodinu, nielen pre psíka?
Možno v médiách pôsobím inak a mnohým sa to bude zdať nepravdepodobné, ale varím veľmi rada a baví ma starať sa o všetko, čo s tým súvisí. To znamená, že zaváram, zamrazujem, chodím na hríby, zháňam divinu, zbieram gaštany. Rada vyváram špeciality. Akoby som už moju rodinu, že si potom po sebe neviem upratať. Ale v špajze musí byť všetko krásne a prehľadne uložené. Teraz mám tekvicovo – hubové obdobie.
Tak nám prezraďte nejaký svoj recept.
Tekvicu nakrájam na lodičky, predvarím ju v slanej vode, alebo pridám bujóne (vidíte, ja si vyrábam a zamrazujem aj bujón sama, to je tiež taká vychytávka) a potom ju plním. Najskôr podusím huby, najradšej suchohríby bez vody, bez tuku. Musí sa z nich voda odpariť. Potom na druhej panvici si pripravím mäso. Použijem dva- tri druhy mäsa a vždy to ešte ozvláštnim pečienkou. Naplním tekvice, zalejem bešamelovou omáčkou a zapečiem. Vyskúšajte, je to vynikajúce.
Podľa vlastnej skúsenosti môžem povedať, že len ten dokáže dobre uvariť, kto aj rád je. Určite aj vy rada jete, ale potom, ako sa udržujete taká štíhla?
Už som veru trošku pribrala, ale ako som spomínala, chodím do lesa. Ja si myslím, že od domácej stravy nemôžem pribrať. Horšie je, keď som na cestách a stravujem sa na pumpách, kde si kúpim sendvič.
V akom znamení ste sa narodili?
Som býk.
Hovorí sa, že býci sú veľmi pedantní?
Ja som taký pohodlný býk. Papiere nemusím mať nastúpené v jednom rade a stane sa mi, že keď nejaký problém schovám do šuflíka, tak už potom neexistuje. Koľkokrát som už musela sľúbiť na úradoch, že sa mi to stalo posledný krát.
Často hrávate lekárky, netúžili ste byť niekedy lekárkou?
Nie, ale vždy som chcela hrať doktorku a policajtku. Ja totiž žijem v takom jednoduchom svete, v ktorom nie sú veľké starosti ako sú choroby. Podľa mňa je choroba najväčšia starosť. A vidieť takéto utrpenie, to by ma veľmi ničilo.
Pripravila lis
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…
Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…
Leave a Comment