pieces of garlic, beets, spices next to the jar with pickled beets in the jar
Práve teraz je najvhodnejší čas na prípravu tejto vitamínovej bomby.
Potrebujeme:
Príprava:
Cvikla by mala byť očistená a nakrájaná na plátky. Vložte všetky ingrediencie do veľkej čistej nádoby, džbánu alebo kameninovej misky. Suroviny je potrebné naliať vychladnutou vodou a na vrch položiť krajec chleba. Kvás bude hotový minimálne po troch dňoch. Počas tejto doby by ste mali cviklu pozorovať, aby sa na nej neobjavila pleseň. Doba fermentácie závisí od teploty v miestnosti. Nakoniec by ste mali pozbierať penu, ktorá sa objaví na vrchu kvásku počas procesu fermentácie. Výsledný kvások treba preliať cez sitko a naplniť do fliaš alebo pohárov. Takto pripravená cvikla by mala v chladničke vydržať 3 mesiace.
Foto Depositphotos.com
„Pred mesiacom som sa vrátila z liečenia na psychiatrii,“ začala svoje rozprávanie Anna zo stredného Slovenska.…
Pred rokom 1989 nebol u nás ani zďaleka taký široký sortiment potravín ako dnes. Frfľali…
Sestra špecialistka Dana Kolesár v pracovnej dobe inštrumentuje na operačnej sále Kliniky popálenín a rekonštrukčnej chirurgie Nemocnice…
Včera som si dal kávu v najkrajšej kaviarni sveta!!! Toto nie je moje hodnotenie. Takto…
Okolo dvadsaťtisíc Slovákov a Sloveniek každý rok zažije jednu z najstresovejších situácii v živote: ich…
Prerušovaný pôst (Intermittent Fasting – IF) je stravovací režim, ktorý sa zameriava na čas jedenia,…
Leave a Comment