Práve teraz je najvhodnejší čas na prípravu tejto vitamínovej bomby.
Potrebujeme:
Príprava:
Cvikla by mala byť očistená a nakrájaná na plátky. Vložte všetky ingrediencie do veľkej čistej nádoby, džbánu alebo kameninovej misky. Suroviny je potrebné naliať vychladnutou vodou a na vrch položiť krajec chleba. Kvás bude hotový minimálne po troch dňoch. Počas tejto doby by ste mali cviklu pozorovať, aby sa na nej neobjavila pleseň. Doba fermentácie závisí od teploty v miestnosti. Nakoniec by ste mali pozbierať penu, ktorá sa objaví na vrchu kvásku počas procesu fermentácie. Výsledný kvások treba preliať cez sitko a naplniť do fliaš alebo pohárov. Takto pripravená cvikla by mala v chladničke vydržať 3 mesiace.
Foto Depositphotos.com
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…
Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…
Keď sme boli mladší, boli sme šťastnejší. Napadne vás niekedy táto veta? Ak áno, je…
Leave a Comment